O gal ŽURNALISTIKA?

Dar viena galimybė sužinoti, išbandyti ir patirti. Mokinių atsiliepimai po patirtinio vizito Klaipėdos universiteto medijų laboratorijoje, kur įrengta filmavimo studija, tiesioginių transliacijų internetu terminalas, garso ir vaizdo montavimo aparatūra:
Aplankiusi KU žurnalistikos laboratoriją buvau labai nustebinta jaukios aplinkos. Buvo labai įdomu pamatyti visą filmavimo aplinką. Linksmiausia buvo tai, kad patys galėjom pabūti žurnalistais. Gavom galimybę nufilmuoti interviu, pabūti operatoriaus vietoje ir įrašyti savo balsą, kaip radijo laidoje. Sužinojau daug apie šią KU studijų programą ir labai sudomino tai, jog studentai dalyvauja daugelyje tarptautinių projektų. (Elzė)
Gavome ne tik daug informacijos apie studijas, bet ir daugelį dalykų išbandėme praktiškai. Tai turbūt įdomiausia ekskursija iš visų, kuriose buvau šiais metais. (Juras)
Patiko išbandyti save imant interviu iš draugo pasirinka tema bei pamatyti, kaip tai atlieka kiti. Sužinojome, kaip filmuojamos interviu laidos ir kokių priemonių reikia. (Marta)
Išvyka man patiko, ten dirba labai malonūs ir paslaugūs žmonės. Tačiau supratau, kad vis dėlto tai nėra mano sritis. Tai įdomi profesija, tačiau, pasirodo, ne man. Mačiau, kai kuriuos tikrai tai sužavėjo, mane taip pat, tačiau supratau, kad man trūksta drąsos ir pasitikėjimo savimi. (Grėtė)
Mus pasitiko be galo geranoriška ir pozityvi dėstytoja. Ji mums trumpai papasakojo apie pačias studijas ir apskritai kas gi yra tas žurnalistas šiuolaikiniame pasaulyje. Tada netikėtai mes patys ,,tapome “ žurnalistais ir gavome progą nusifilmuoti, lyg būtume laidos vedėjai. Susidomėjau šia profesija dar labiau, tad ši kelionė į Klaipėdos universitetą buvo tikrai naudinga. (Modesta)
Man labai patiko. Buvo informatyvu, įdomu ir aišku. Labiausiai patiko imti interviu. (Barbora)
Dėkojame doc. dr. Rosita Vaičiulė ir KU Medijų laboratorijos darbuotojams ne tik už informatyvų vizitą, bet ir už šiltą priėmimą.
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas