Renginyje ,,Klaipėdos regiono specializacijos dirbtuvės"

Lapkričio 24 d. mes, grupė 10 – 12 klasių mokinių, dalyvavome renginyje ,,Klaipėdos regiono specializacijos dirbtuvės".
Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje išgirdome apie naujas studijų programas ir netgi turėjome galimybę išbandyti navigacinius treniruoklius. Karinių jūrų pajėgų atstovai pristatė, kaip galima suderinti bakalauro studijas ir karinį pasirengimą.
Vėliau išsiskirstėme į 2 grupes. Pirmoji grupė vyko į LEZ’e įsikūrusią žuvies perdirbimo įmonę „Espersen”, kur pamatėme, kaip žuvys yra visiškai perdirbamos eksportui. Sužinojome, jog nė viena žuvies ašaka nepatenka į sąvartyną, viskas yra apdorojama ir išvežama į Europos ir Azijos šalis. Mums pasisekė, nes į tokias įmones dažniausiai lankytojai nepatenkaVėliau apsilankėme prie Lietuvos jūrų muziejaus esančioje KU Jūrinių tyrimų instituto žuvininkystės ir akvakultūros laboratorijoje. Ten susipažinome su įstaigos veikla, išgirdome, kaip tyrinėjamos žuvys, kas lemia jų vystymąsi.
Antroji grupė mokinių tuo metu susitiko su įmonės UAB ,,Ignitis Renewables“ atstove, diskutavo apie atsinaujinančią energetiką ir planuojamą statyti jūros vėjo jėgainių parką. Vėliau laukė pažintinis vizitas Klaipėdos uosto direkcijoje, kur buvo pristatytos Klaipėdos uosto perspektyvos, svarbiausi žaliosios krypties projektai ir ateities profesijos Klaipėdos uoste.
Nuoširdžiai dėkojame asociacijai ,,Klaipėdos regionas“ už renginio organizavimą ir regioniniam karjeros centrui ,,Karjeras“ už pakvietimą.
Įspūdžiais dalijosi 11b kl. mokinė Kotryna ir karjeros specialistė Rasa
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas